American Hustle (Düzenbaz)




Baş rollerinin Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner ve Jennifer Lawrence tarafından paylaşıldığı American Hustle (Düzenbaz), 2013 yapımı bir David O. Russell filmi. 

Güzel adamlar, güzel kadınlar, güzel müzikler ve 70'lerin renkli dünyası ile sarmalanmış keyifli bir dolandırıcılık hikayesinin anlatıldığı yapım her ne kadar dram - gerilim kategorisinde değerlendirilse de izleyicisine keyifli anlar yaşatmayı başarabilen bir macera filmi tanımına daha çok uymakta. 

David O. Russell'ın karakter yaratma ustalığı American Hustle'da yine ön plana çıkıyor ve başarılı oyuncular sayesinde içleri son derece sağlam şekilde doldurulan bu karakterler bir yandan seyir zevkini katmerlerken bir yandan da filmin sıradanlığına rağmen iz bırakanlar listesinde yer bulmasını sağlıyor.






----İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.----







Zeki dolandırıcılar Irving (Christian Bale) ve Sydney (Amy Adams) FBI ajanı DiMaso (Bradley Cooper) tarafından iş üstünde yakalanıp işbirliğine zorlanırlar. DiMaso üst düzey kişilerin rüşvet aldığını belgeleyerek yükselmek istemektedir. Ortaklık teklifini kabul etmek zorunda kalan ikili kendilerini mafya ve politikacılarla örülü, kontrol edemedikleri bir dünyada bulurlar. Irving'in enterasan karısı Rosalyn (Jennifer Lawrence)'in mevzuya dahil olması ile birlikte daha da keyifli hale gelen hikaye "ava giden avlanır" mottosu ile noktalanır. (7,5/10)


"You're nothing to me until you're everything"





Bu film de ilginizi çekebilir: Silver Linings Playbook





Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler