The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı)





James Thurber’ın  aynı isimli hikayesinden ikinci kez beyaz perdeye uyarlanan 2013 yapımı Ben Stiller filmi Walter Mitty'nin Gizli Yasami (The Secret Life of Walter Mitty) görsel zenginliklerle dolu, eğlenceli, fantastik bir macera filmi.

Ünlü aktör Ben Stiller, hem yönetmenlik koltuğunda hem de baş rolde hünerlerini sergilerken Kristen Wiig ve Jon Daly'nin de eşliği ile izlemesi son derece keyifli bir film çıkmış ortaya. Filmde, X ve Y jenerasyonlarının tebessümle hatırlayacağı pek çok detayın yanı sıra popüler kültüre dair eleştiriler de alt metin olarak izleyiciye sunuluyor. Akıcılığın yer yer kaybolması, mesaj kaygısı ve yan karakterlerdeki derinlik eksikliği dahi bu sıcak filmin başarısını gölgelemeye yetmiyor.





--Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.--





Life dergisinin fotoğraf biriminde çalışmakta olan Walter Mitty'ye doğum gününde  usta fotoğrafçı Sean O’Connell’dan bir hediye gelir. Walter Mitty hayalperest, çekingen ve yalnız bir adamdır. Aynı dergide çalışan Cheryl'den hoşlanmakta ve fakat bir türlü selam veremeyip aksine gündüz düşlerine dalmakta ve hayallerinde maceradan maceraya atlayıp sevdiği kadını kötülüklerden kurtarmaktadır. Bu arada derginin yeni sahibi artık online yayına geçeceklerini ve son sayıyı hazırlamaları gerektiğini açıklar çalışanlara. Son sayının kapağında da fotoğrafçı Sean'ın son gönderdiği filmlerden 25 numaralı fotoğraf kullanılacaktır. Ancak problem şudur ki bu 25 numaralı fotoğraf kayıptır. Kahramanımız Walter işini kaybetmemek ve Cheryl'in gözüne girebilmek için Sean'ın peşine düşer ve Grönland’dan İzlanda’ya, Afganistan’dan Himalaya Dağları’na doğru uzanan bir yolculuğa çıkar. Artık sadece hayallerinde değil, gerçek yaşamında da maceradan maceraya koşmaktadır. Nihayet Sean'a ulaştığında 25 numaralı fotoğrafın kendisine yollanan doğum günü hediyesinin içinde saklı olduğunu öğrenir. 7/10

"Beautiful things don't ask for attention."











Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler