Catching Fire (Ateşi Yakalamak)



Hunger Games (Açlık Oyunları) serisinin ikinci kitabından uyarlama Catching Fire (Ateşi Yakalamak), yeni yönetmeni Francis Lawrence'ın da büyük katkıları sayesinde ilk filmden çok daha etkileyici ve iz bırakıcı nitelikte olmuş. 

Serinin ilk filminde olduğu gibi bu filmde de başrolleri Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth paylaşıyor. Serinin fanatiklerinden tam puan almayı başaran uyarlama, halk direnişlerine çaktığı selamla da ekstra bir alkışı hak ediyor.

"Fear does not work when there is hope"

Üçüncü kitap Mockingjay'in uyarlaması Alaycı Kuş iki parça halinde çekilecek ve yönetmenliği yine Francis Lawrence üstleniyor olacak.





---İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ve hikaye ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir---


İlk kitap ve film Katniss (Jennife Lawrence) ve Peeta (Josh Hutcherson)'nın Açlık Oyunlarını beraberce kazanmaları ile sonlanmıştı. Catching Fire'da ise ikili districtler boyunca zafer turuna çıkıyor ve kendilerine Başkan Snow tarafından çizilen rolü oynamaya çalışıyorlar. Tabii bu arada oyun süresince ve sonunda Katniss'in çaktığı kıvılcım ve ektiği umut tohumları halk arasında yayılıyor ve direniş de günden güne büyüyor. Katniss ve Peeta'dan beklenen ise aşklarına herkesi inandırmaları. İkili bunu hayata geçirmekte zorlansalar da, daha fazla insan ölmesin diye ellerinden geleni yapmaya çalışırlarken öğreniyorlar ki yeni açlık oyunlarına eski kazananlar gidecektir ki bunlardan biri Katniss ve diğeri de Haymitch veya Peeta'dır. Zira District 12'de başka galip yoktur. Katniss Haymitch'den Peeta yerine gönüllü olmasını ister ancak kurada Haymitch çıkar ve Peeta gönüllü olur.

Zafer turunun tamamlanmasının ardından yeni Açlık Oyunlarına ve yeni arenaya dahil olan Katniss ve Peeta burada edindikleri yeni düşman ve dostlarla yaşam mücadelesine başlarlar. Peeta sürekli ölümden dönmekte, Katniss kime güveneceğini şaşırmakta ve rakipleri ve arkadaşları birer birer ölmektedirler. Bir arbede sonrası Peeta'nın yerini kaybeden Katniss, rakipleri öldürmek için kurdukları tel düzeneğini iliştirdiği okunu arenanın güçkalkanına doğru hedefler ve güç kalkanını delmeyi başarır. Kendine geldiğinde oyun kurucu ve arkadaşlarının asıl amacının kendisini kurtarmak ve galip çıkartmak olduğunu öğrenir ve arkasından iş çevirilmesine çok sinirlenir çünkü Peeta Başkent'in elindedir. District 12 diye bir şey kalmadığını ancak kardeşi Prim ve annesinin iyi durumda olduğunu ise Gale (Liam Hemsworth)'den öğrenecektir.  9/10


"May the odds be ever in your favor"








Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler