Silver Linings Playbook (Umut Işığım)




Jennifer Lawrence'a en iyi kadın oyuncu Oscarını kazandıran 2012 yapımı David O. Russell filmi Silver Linings Playbook (Umut Işığım), Matthew Quick'in aynı isimli kitabından uyarlanmış, yer yer dram öğeleri de içeren 122 dakikalık bir romantik komedi.



Başrollerinde Lawrence'ın yanı sıra Bradley Cooper, Robert De Niro, Jacki Weaver ve Chris Tucker'ın yer aldığı Silver Linings Playbook'un oyuncu kategorilerinin tümü dahil tam sekiz dalda Oscar adaylığı bulunmakta.







-----Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası film ile ilgili detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.-----


Karısının kendisini aldattığına şahit olduğu anda tetiklenen bipoları yüzünden sekiz aydır akıl hastanesinde tedavi görmekte olan Pat'i (Cooper) doktorların ve hastanenin tavsiyelerinin aksine annesi eve çıkartmaya karar verir. Pat, karısını geri kazanmak istemekte ve bunun için kendini geliştirmeye - iyileştirmeye çabalamaktadır. Bu süreçte ortak dostları vasıtası ile tanıştığı Tiffany (Lawrance) ile "arkadaş" olurlar ve dans provalarına başlarlar. Dans etmek Pat'e iyi gelmektedir ancak Tiffany ile ilişkisini arkadaşlıktan öteye geçirmeme konusunda da son derece hassas davranır. Hala karısını geri kazanma umudundadır. Pat'in iyileşme sürecine, kendi birbirinden ayrı dengesizliklerine rağmen, iyi niyetleri ile yardımcı olmayan çalışan tüm ailesi ve arkadaşları aslında hiç kimsenin "normal" olmadığını da gözler önüne sermektedirler. Dans gösterisi sonrası Pat Tiffany'e nihayet hislerini açar ve iki yaralı yürek bir araya gelerek aydınlık geleceklerine doğru beraberce yelken açmış olurlar. 7,5/10

"There's a silver lining to every cloud that sails about the heavens if we could only see it"



Bu Film de ilginizi çekebilir: Pitch Perfect






Paylaşmak ister misiniz?

4 yorum:

  1. Ziyaretiniz ve yorum bıraktığınız için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylaşım .Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim efendim.

      Sil
  3. Harika film, umut dolu ve dramatik yönleri var

    YanıtlaSil

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler