Now You See Me (Sihirbazlar Çetesi)



2013 Louis Leterrier yapımı Sihirbazlar Çetesi (Now You See Me) suç-ilizyon-gizem tabanlı 115 dakikalık bir macera filmi. Başrollerinde Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo ve Woody Harrelson'ın yer aldığı Sihirbazlar Çetesi elbette "bir Prestij değil" ancak bu kategorideki filmleri sevenler için de güzel bir alternatif.





İlk dakikalarında yer alan "kart numarası"ndan son dakikalarındaki "twist"lere kadar bitimsiz bir dinamiğe sahip olan Now You See Me, "sihirli" filmlerin olmazsa olması "boşluk"larına çok takılmazsanız keyifle izlenebilecek yazlık-çerezlik bir film.



----İncelemenin bundan sonraki kısmı filmin konusu ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir.----




4 yetenekli ilüzyonist gizli bir lider tarafından bir araya getirilir ve  Mahşerin 4 atlısını (The Four Horsemen) oluştururlar. Las Vegas'daki ilk gösterilerinde Paris'teki bir bankayı soyarlar ve izleyicilere çalınan parayı dağıtırlar. FBI (Rufallo) peşlerine düşer ve "sihirli" kovalamaca da başlamış olur. İkinci gösteride bu kez kendilerine fon sağlayan beyaz yakalı iş adamını soyarlar ve para yine izleyicilere dağılır. Bu arada 4'lünün peşlerinde FBI'ın yanı sıra, sırlarını çözmeye çalışan eski bir sihirbaz (Freeman) da vardır. Filmin sonundaki twistin çapı ve hikayedeki boşluklar seyir zevkini bozsa da yine de vasatın üzerinde kalmayı başaran bir film Sihirbazlar Çetesi. 6/10






Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler