After Earth (Dünya: Yeni bir başlangıç)



Dünya: Yeni bir Başlangıç ismi ile sinemalarda yer bulan After Earth, 2013 yapımı bir M. Night Shyamalan filmi. 

Bilim kurgu-macera kategorisinde değerlendirilebilecek olan filmde başrolleri Will Smith ve oğlu Jaden Smith paylaşıyor.

Film günümüzden uzak bir gelecekte, başka bir gezegende yaşayan asker baba ile babası gibi asker olmak isteyen oğlunun birlikte hareket etmek ve "anlaşmak" zorunda kalacakları bir maceraya atılmalarını konu ediniyor.




After Earth, Will Smith'e ve "gelecekte geçen" filmlerinin albenisine rağmen vasatın üstüne çıkmayı başaramıyor.


---İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ile ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir.---



Dünya, yaşanamaz haldedir ve üzerinde artık sadece bir takım vahşi hayvanlar barınmaktadır. İnsanlar yaşamlarını başka bir gezegende sürdürmektedir. Dünya terk edildikten 1000 yıl kadar sonra Cypher(Will Smith) bir yolculuğunda yanına oğlü küçük Kitai(Jaden Smith)'i de alır. Yolculuk sırasında uzay gemileri arızalandığından dünyaya zorunlu iniş yapmak durumunda kalırlar ve diğer tüm mürettebat ölmüştür. Cypher kötü şekilde yaralandığından ve hareket edemeyeceğinden yaşadıkları gezegene geri dönebilmeleri için Kitai'nin zorlu bir yolculuğa çıkması gereklidir. Karşılaşması olası yaratıklar sadece vahşi hayvanlar değil aynı zamanda da doğa üstü olaylar ve canlılardır. Kitai filmin sonunda babasını ve kendisini kurtarmayı başaracak ve babası ile olan ilişkilerini de sağlamlaştırmış olacaktır.  5/10 










Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler