Avukat (The Common Lawyer)



Mark Gimenez'in 2009 yılında yayınladığı 4. kitabı Avukat (The Common Lawyer); Austin, Texas'ta trafik cezalarına bakmakta olan adrenalin tutkunu vasıfsız bir avukat olan Andy Prescott'un hayatının bir müvekkili sayesinde (yüzünden) 180 derecelik değişmesini konu alan bir roman.


Kendisi de Teksaslı bir avukat olan Mark Gimenez 2005'de yayımlanan Suçun Rengi (The Color of Law) isimli ilk kitabı ile yazarlık hayatına başarılı bir giriş yapmış ve benzer tarzları dolayısı ile yeni John Grisham olarak lanse edilmektedir.



Çevirisindeki özensizlik kitabı her ne kadar okunması zor bir hale sokmuş olsa da hayatın içinden çıkma karakterlerinin de etkisiyle okurunu sarıp sarmalayan bir hikayeye sahip Avukat.


-------İncelemenin bu kısımdan sonrası kitabın konusu ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir.-------

Andy Prescott, Austin'de trafik cezalarına bakan, rahatına düşkün genç bir avukattır. Ofisi olarak bir dövme dükkanının üst katındaki küçük bir odayı kullanmakta ve trafik cezaları ile ilgili bulduğu bir "trick" sayesinde hayatını iyi kötü idame ettirmektedir. Boş zamanlarında dağ bisikleti ile adrenalin depolamaktan ve yakın arkadaşları ile bira sohbetleri yapmaktan keyif alan gamsız bir adamdır Andy ve bu rahat hayatı milyarder Russell Reeves ile tanışıncaya kadar da böyle sürmeye devam edecektir. 
Russell Reeves Andy'i avukatı olarak tutar ve ölmekte olan oğlu Zach'i kurtarmak için Hasta X kod adlı kişiyi arama işini Andy'e yıkar. Ona bir liste verir ama elbette gerçeği söylemez. Eski sevgililerine olan "gönül borçlarını" ödemek için o listedeki kişileri bulmak istediği yalanını uydurur. Andy bulduğu her kadının hasta (ya da ölmüş) bir çocuğu olduğunu gördükçe şüphelenmekte ama kadınlara ödediği ve bir yandan kendi de kazandığı yüksek meblağlar dolayısı ile kafası karışmaktadır. Listedeki 7. kişiye sıra geldiğinde bu kadını bulmak hayli zor olur ama Andy bulmayı başarır. Kadının tek çocuğu gayet sağlıklıdır. Bir çok kovalamacanın ardından Andy bu kadınların Russell'ın eski sevgilileri olmadığını ve milyarederin asıl amacını öğrenir. Hasta X bütün hastalıklara bağışlıklığı olan bir çocuktur ve Russell Reeves bu çocuğun kök hücresini klonlayarak kendi çocuğunu iyileştirmek istemektedir. Tabii aynı zamanda çocuğun peşinde ilaç firmalarının tuttuğu kiralık katiller de vardır. Andy kadını ve çocuğu korumak ister, onları saklar.
Russell'ın çocuğuna yardım etmeye karar verdikleri gece Zach ölür. Artık Russell Reeves peşlerinde değildir ama kiralık katiller halen peşlerindedir. Bu yüzden  Andy Hasta X'e sahte bir ölüm düzenler ve kız annesi ile birlikte kendilerine yeni birer kimlik edinmek üzere Austin'i terk ederler. Andy eski hayatına geri dönmüştür ama aklı hala küçük kız ve annesindedir. Kitap sonlanırken yeni kimlikleri ile birlikte Andy'nin karşısına çıkan Bebek X ve annesi artık Austin'de Andy ve ailesi ile birlikte yaşamaya karar vermişlerdir. 


Diğer kitap incelemeleri için:
Bin Muhteşem Güneş -Khaled Hosseini
Boş Koltuk - JK Rowling



Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler