Süper Zeki Bir Kadının Über Salak Hikayesi




Arzum Uzun'un ikinci kitabı Süper Zeki Bir Kadının Über Salak Hikayesi (kısaca SZBKÜSH) Artemis Yayınları'ndan çıkan 490 sayfalık bir chic-lit. 



Kitapta süper "komik" bir kadının -Bilun Yılmaz'ın- über "tuhaf" hikayesi çok eğlenceli ve akıcı bir dille anlatılmakta... 





"Aslında her şey kontrolüm altındaydı"



--------------Dikkat!!! İncelemenin bu kısımdan sonrası kitap ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir.-------------


Bilun Yılmaz, Nişantaşı'nda yalnız yaşayan, hem güzel, hem akıllı, hem de kariyer sahibi genç bir kadındır.
Lüks mekanlar, sosyetik arkadaşlar ve servet değerinde kıyafetler Bilun'un günlerini renklendirmekte ancak hiçbir şey onu çalıştığı anlardaki kadar mutlu edememektedir.

Bilun, hayatında her şeyin yolunda gittiğini ve "kontrolü altında olduğunu" sandığı bir anda, saçma sapan sebeplerden hem işini hem de sevgilisini kaybeder. Kendisi hızla dibe doğru ilerlerken etrafındaki insanlar -psikiyatr Cenk, eski sevgili Selim, yeni komşu Cem, gay kanka Erdo, ne olduğu belirsiz Aykut, can düşman Cenda- hepsi bir olup kızcağızın güven problemini daha da pekiştirmeyi ve hayatını zindana çevirmeyi görev edinmiş gibidirler.

En zor anlarında bile espri anlayışından zerre kayıp yaşamayan kahramanımız, içindeki canavar Bilunus yüzeye çıktığında da, depresyonun dibindeyken de, ağır lityum yüklüyken de hep çok komik ve hep de son derece ışıltılı olmayı başarabilmektedir.
Entrikalarla dolu bu renkli dünyanın ilk perdesi kapanırken, artık yepyeni bir işi (hatta işleri) ve yepyeni bir sevgilisi olan Bilun, kucağında bir dolu soru işareti kalmış olmasına rağmen ileriye bakmaya, geçmişi unutmaya ve yeni maceralarına atılmaya hazırdır.



Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler