Julie & Julia



2009 yapımı Nora Ephron filmi Julie & Julia iki gerçek hikayeden derleme bir kitap uyarlaması. Başrollerini Meryl Streep ve Amy Adams'ın paylaştığı film Streep'e Oscar adaylığı getirmiş ancak o yıl en iyi kadın oyuncu ödülünü Sandra Bullock almıştı.





Filmin hikayesinin özeti;
Amerikalı ünlü yemek kitabı & programı sahibi Julia Child'ın kitabındaki tarifleri uygulamaya koyup yaşadıklarını sitesine aktaran bir blogger olan Julie Powell bu blogging işinde o kadar başarılı olur ki sonunda kendi kitabını yayınlatmayı başarır. 
İşte Julie & Julia filmi de bu bahse konu olan Julie Powell kitabının bir uyarlaması.





Julie Powell

Julia Child

Filmde (Meryl Streep) Julia Child'ın diplomat eşiyle birlikte Paris'e gidişi, burada can sıkıntısından başladığı bir yemek kursunda hayatının anlamını tariflerde buluşu ve bu zamandan kitabının basılma aşamasına kadar geçen sürecin yanı sıra, (Amy Adams) Julie Powell'ın blogunu açışı, 1 yıl boyunca Julia Child'ın 574 tarifini gerçekleştirişi ve en sonunda ise onun da yaşadıklarını kitaba dönüştürme hayalinin gerçek oluşu izleyiciye iki paralel hikaye şeklinde aktarılıyor. İki birbirine benzer yaşam hikayesinde iki kahraman da hayatlarındaki boşluğu yemek tariflerinde doldururken asıl ortak noktalarının muhteşem birer hayat arkadaşına sahip olmak olduğunun çok da farkında değil gibiler. Filme yöneltilebilecek en büyük eleştiri sonunun çok iyi bağlanmayıp, tüm hikaye boyunca sıcak, sevecen, hayat dolu olarak tanıdığımız Child'ın, Powell'dan haberi olduğunda ona olumlu bir yaklaşım göstermeyişinin hikayeye iyi bir şekilde yedirilememiş olması denebilir.
Bu derinlik eksikliğine rağmen; yemek yapmayı seven ve blog işinin içinde olan herkesin keyifle izleyebileceği bir film Julie and Julia. (5/10)



Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler