All is Lost (Sona Doğru)



J.C. Chandor tarafından yazılıp yönetilen All Is Lost (Sona Doğru), isimsiz bir kahramanın okyanusta tek başına verdiği yaşam mücadelesini anlatan ve usta oyuncu Robert Redford'un sözsüz gösterisine dönüşen 2013 yapımı bir macera filmi. 

Tek kişilik, diyalogsuz, hikayesiz, flashbacksiz ve dolayısı ile durağan ama bir o kadar da heyecanla izlenen bir film All Is Lost. Okyanusda yaşam mücadelesi konseptinden ve tek kişilik filmlerden keyif alan sinema severler kaçırmamalı.









---Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir.---













İsmini dahi öğrenemediğimiz kahramanımız (Robert Redford) yatı ile açık denizde iken yatına çarpan konteynır dolayısı ile aracı su alır ve elektrik aksamı arızalanr. Adamımız yatı tamir eder, telsiz ve radyoyu ise işe yarar hale getiremez ve bu arada fırtına da yaklaşmaktadır. 8 gün boyunca mevcut erzağı ve suyu ile yetinmeye çalışan kahramanımız yatı batmak üzere iken şişme bota geçmek durumunda kalır. Botta tuzlu sudan içilebilir su üreten, günde 1-2 yudum su ile idare etmeye çalışan ve aletleri vasıtası ile konumunu belirlemeye uğraşan denizci, civarından geçen gemilere ise fişeklerine rağmen kendini bir türlü gösteremez. Artık erzağı da suyu da bittiğinde kavanoz içinde bir mektup bırakır ve muhtemel sona kendini iyiden iyiye hazırlar. Her şey bitti diye düşündüğü bir anda uzaklarda gördüğü tekne için botunda yangın çıkaran denizci bu kez fark edilmeyi ve kurtarılmayı başaracaktır. 7/10
"I think you would all agree that I tried."








Bu Film de ilginizi çekebilir: Life of Pi 









Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler