The Wolf of Wall Street (Para Avcısı)



Jordan Belfort'un öz yaşamından beyaz perdeye uyarlanan 2013 yapımı Martin Scorsese filmi The Wolf of Wall Street'de Leonardo DiCaprio'ya Jonah Hill ve Margot Robbie eşlik etmekteler. 

Genç yaşında kendi firmasını kuran ünlü broker Jordan Belfort'un uyuşturucu ve seks batağındaki yaşamı Leonardo DiCaprio'nun başarılı oyunculuğu ile hayat buluyor Wolf of Wall Street'de. Üç saatlik uzun süresine rağmen sıkmayan, eğlencesi ayarında, enteresan bir film.







--Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir--






22 yaşında Wall Street'de brokerlık yapmaya başlayan Jordan ortamın alengirliğine adapte olmakta ilk etapta zorlanır gibi görünse de kısa sürede işinde ustalaşır. Black Monday dolayısı ile işini kaybedince %50 komisyonlu, profesyonellikten uzak bir danışman merkezinde iş bulur. İkna kabiliyeti sayesinde hızla para kazanır ve bu durum komşularından biri olan Donnie'nin ilgisini çeker. Donnie ve Jordan topladıkları bir kaç saçma kişiyle ile birlikte, bir garajda kendi şirketlerini (Stratton Oakmont) kurarlar. Jordan ekibine satış yapmayı ve brokerlığı öğretir. Birkaç yıl içinde artık isim yapmış ve çok kazanan bir firma haline gelirler. Jordan kazandığı onca parayı aklamak, saklamak ve vergi ödememek için türlü illegal yollara girer. Aynı zamanda karısından ayrılmış ve sevgilisi Naomi ile evlenmiştir. Seks, uyuşturucu, adrenalin ve lüks artık gününün rutini haline gelmiştir. Ancak FBI da peşindedir. Kızı ve karısından uzakta bir hapis hayatı çekmek istemediği için FBI ile anlaşmaya ve işbirliğine karar verecek ancak bunu ortağı Donnie'ye bildirmek için yazdığı not hapse girmesine sebep olacaktır. 36 ay hapiste yatan Belfort özgürlüğüne kavuştuğunda ise motivasyonel konuşmalar yapan, kitap yazan ve hakkında film yapılan ünlü bir isme dönüşecektir. (6/10)
"Sell me this pen"











Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler