August: Osage County




Tracy Letts'in aynı adlı oyunundan uyarlanan, yönetmenliğini John Wells'in ve yapımcılığını George Clooney'in üstlendiği August: Osage County 2013 yapımı bir dram filmi. 

Filmde ana karakter Meryl Streep'e, aralarında Julia Roberts'ın da bulunduğu çok doğru seçilmiş bir cast eşlik ediyor ve usta oyuncuların hayranlık uyandıran performansları bu depresif, boğucu, az mekanlı, soğuk filmin kalitesini bir hayli yükseltiyor. Weston ailesinin sorunlu karakterlerine ve birbirinden ayrı problemlerle dolu hayatlarına konuk olma fırsatı yakaladığımız film, ödül sezonunda da adından sıkça bahsettireceğe benziyor.

Kara komedi olarak anılmasına rağmen, komediden çok dram yönü daha ağır bastığından, yer yer içine girmek zorlaşıyor filmin ancak diğer ünlü isimler bir yana, sadece Meryl Streep'i izlemek için bile bu filme bir şans vermek gerekiyor. 





--İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ve hikayesi  hakkında ayrıntılı bilgi (spoiler) içerebilir.--






Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır. Beverly'nin önce kaybolup sonra da intihar ettiğinin anlaşılmasının üzerine tüm aile Ağustos sıcağında Oklahoma'daki evlerinde bir araya gelirler. Hem hasta hem de ilaç bağımlısı Violet kaba, düşüncesiz ve saygısız bir kadındır. Her bir aile ferdi, bin bir çeşit sorunları ile uğraşırken ve Beverly'i kaybetmenin üzüntüsünü de daha yeni yeni yaşıyorken bir yandan da Violet'in sivri dili ile baş etmeye uğraşılar. Aslında her biri bu kaos ortamından bir an önce kurtulma derdindedir. Hiç yalnız kalmamış olan Violet kocasının gidişinin ardından kızları da kendisini terk edince, kabalığının bedelini çekiyor olduğunu o koskoca evde, bir hizmetçi ile baş başa kaldığında belki bir derece de olsa anlayacaktır. 7/10

"I thought we were having a funeral dinner not a cockfight."











Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler