About Time (Zamanda Aşk)





2013 yapımı Richard Curtis filmi About Time (Zamanda Aşk) bilim kurgu kategorisinde değerlendirilmemesi gereken, bünyesinde dramatik etmenler de barındıran fantastik bir romantik komedi. 

Domhnall Gleeson, Rachel McAdams ve Bill Nighy'nin baş rolleri paylaştığı ve tertemiz oyunculukları ile göz doldurduğu About Time beklentisiz, ön yargısız ve nerd gözlükler çıkartılarak izlenmeli.







--DİKKAT: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir--






Anne, baba, iki çocuk ve bir adet amcadan oluşan sevimli bir ailenin sıcaklığında büyüyen Tim 21 yaşına geldiğinde zamanda yolculuk yapabildiğini öğrenir. Ailesindeki tüm erkekler kendi yaşadıkları geçmiş zamanlara dönebilmektedir. Tim'in tek derdi bir sevgili bulabilmek olduğundan yeteneğini bu yönde kullanmaya karar verir. O yaz, kız kardeşi KitKat'in seksi arkadaşını tavlamaya çalışır ama ne yaptıysa bir türlü başarılı olamaz. Çalışmak için Londra'ya taşınır. Burada da ilk aylar çok boş geçse de nihayet Mary ile tanışacak ve onu bir kaybedip bir kazanarak nihayet hayatına dahil edecektir. Mary ile evlenir ve bir çocuk sahibi olurlar. Her şey yolundaymış gibi giderken Tim'in kız kardeşi KitKat kaza yapar ve Tim bunu çözebilmek için geçmişe gidip bir şeyleri değiştirir. Bu değişiklik sonucu kız kardeşini kurtarmıştır ancak evine geri döndüğünde bebeğinin "değiştiğini" görür. Çocuğunun doğumundan öncesi ile ilgili yaptığı her hangi bir değişiklik çocuğunu da değiştirmesine sebep olmaktadır. Çocuğunu geri alabilmek için yaptığı değişikliği geri alır ve KitKat'i "doğal" yollarla bulunduğu durumdan kurtarır. İşler yine yoluna girmiştir, Mary ve Tim 2 çocuklu mutlu bir çifttir ve fakat bu kez de kötü haber Tim'in babasından gelir. Babasını kaybetmesinin ardından, özlemini zaman yolculukları sayesinde gideren Tim karısının "yeni bir bebek" talebine karşı ne yapacağını bilemez ama sonucunda karısını mutlu etmeyi seçer. Babası ile son bir vedalaşma yaşar. Babasının tavsiyesi üzerine; önceleri her gününü iki defa yaşayıp, ikinci seferinde daha bir tadına varmaya çalışırken sonraları bunu bir seviye daha ileriye taşır ve artık hiç geçmişe dönmez. Her günü sanki özellikle o güne gelmiş de tadını çıkarmak istermiş gibi dolu dolu yaşamaya başlar. Gerçek mutluluğu "farkındalık"ta bulur. 6,5/10


"For me it was always going to be all about love."










Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler