Enough Said (Başka Söze Gerek Yok)



2013 yapımı Nicole Holofcener filmi Enough Said (Başka Söze Gerek Yok) Julia Louis-Dreyfus ve James Gandolfini'nin baş rollerini paylaştığı bir orta-yaş romantik komedisi. 

Julia Louis-Dreyfus'un kahkahaları ve geçtiğimiz yıl yitirdiğimiz çok kıymetli James Gondolfini'nin naif oyunculuğu ile lezzeti daha da artan filmde insan ilişkileri, romantizm ve ikinci şanslara dayalı bir hikaye örgüsü mevcut. Holofcener'in hikayesini dallandırıp budaklandırmadan sade bir dille anlatması da filmin izlenebilirliğini artıran bir etken. 




---Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmle ilgili detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.---




Eva çok sevdiği kızı ile beraber yaşayan, masözlükle geçinen, orta yaşlarını sürmekte olan neşeli bir kadındır. Bir partide tanıştığı Albert'i önceleri pek çekici bulmasa da zamanla ondan hoşlanmaya başlar. Bu arada kızını üniversiteye yollayacak olmanın ve mesleğinin getirdiği stres de hayatını kötü etkilemektedir. Bu arada eski kocasına yönelik şikayetlerini anlatan yeni müşterilerinden biri ile yakın arkadaş olurlar. Albert'le de gün geçtikçe yakınlaşan Eva kısa süre sonra fark eder ki bu yakın arkadaşının şikayet ettiği koca, aslında Albert'in ta kendisidir. Eva yapması gerekeni yapmaz ve bu ikili oyunu sürdürmeye çalışır. Elbette bu arada ilişkileri de içinden çıkılmaz bir hale gelmektedir. Albert durumu öğrendiğinde özür dilemek için artık çok geç olacaktır. Kızını üniversiteye uğurlayan Eva bir süre rutin hayatına devam eder ancak Albert'ı unutamadığını anladığında onu olduğu gibi kabul etmeye ve kendisini affettirmeye karar verir. 6/10

"What about protecting us?"













Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler