Warm Bodies (Sıcak Kalpler)



Isaac Marion'ın aynı isimli kitabından uyarlanan Sıcak Kapler (Warm Bodies) 2013 yapımı bir Jonathan Levine filmi. 
Bugüne değin pek çok şekillerde işlenmiş olan "zombie" konusu, Warm Bodies'de bu kez onların bakış açısı ile ele alınmaya çalışılıyor ve bu da filme egzantrik bir hava katmayı başarıyor. Nicholas Hoult'ın sempatikliği ile akışa çok güzel yedirilmiş soundtracki ustaca birleştirerek zombie-severler için keyifli bir film ortaya çıkartmayı başarmış Jonathan Levine.


Film boyunca fantastik ögelerin yanı sıra romantizm, gerilim ve komedi unsurlarına da rastlanabiliyor olması ve bunların filme başarılı bir şekilde adapte edilmiş olması ise filmin bir diğer artısı olarak karşımıza çıkıyor.





    ---------İncelemenin bu kısımdan sonrası film ile ilgili ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir. ---------


Bir salgın sonucu zombilere dönüşmeye başlayan insanların hastalık kapmamış olanlarının sayıları gittikçe azalmakta ve bunlar yüksek duvarlar ardında silahlı bir şekilde barınmaya, hayatlarını sürdürmeye ve zombielerden (ve onların bir seviye ilerisi olan iskeletlerden) korunmaya çalışmaktadırlar. 


Zombie R hayatını sorgulayan, meraklı ve geçmişini özleyen bir zombidir. Evet adının bile sadece baş harfini hatırlamakta ama yine de "hissetmeyi" özlemektedir. Bir uçağın içini evi bellemiş, orada bir plak koleksiyonu yapmakta ve günlerini hava alanındaki diğer zombie arkadaşları ile geçirmektedir.




R ve arkadaşları bir gün acıkıp şehre insan avına çıktıklarında ilaç toplamaya çıkmış olan Julie (Teresa Palmer) ve arkadaşlarna rastlarlar. R Julie'nin sevgilisini yer ama Julie'yi yiyemez, onu yanında evine götürür. Korumak ister. Atmayan kalbinde hareketlenmeler başlamıştır. Julie başlarda korksa da bildiği ve kendisine öğretilen "ceset" kavramından bambaşka biri ile karşılaşmış olmaktan şaşkındır. Yine de evine gitmek istemektedir. Bu arada R'ın Julie'yi koruduğunu gören diğer zombielerin de kalplerinde hareketlenmeler başlamaktadır. İskeletler (bones) artık insanlar için olduğu kadar zombiler için de bir tehdittir. 
Bu değişimi farkeden Julie babasının (John Malkovich) liderliğini yaptığı askeri birlikleri uyarmaya çalışır. Başarılı olamasa da zombilerin onlarla birlikte iskeletleri öldürdüğünü gören insanlar en sonunda zombilerin kendilerine bir zararları kalmadığını anlarlar ve hep beraber iskeletleri öldürerek birlikte yaşamaya başlarlar. R artık normal bir insan olmuş, duvarlar da yıkılmıştır. (6/10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler