Blue Jasmine (Mavi Yasemin)



Woody Allen'in 2013 yapımı filmi Blue Jasmine (Mavi Yasemin), başrollerinde Cate Blanchett, Alec Baldwin ve Sally Hawkins'in yer aldığı 98 dakikalık bir komedram.

Cate Blanchett'in efsanevi oyunculuğu hikayenin sıradanlığı  ile birleştiğinde dehşet bir kontrast ve sürükleyici bir film çıkıyor ortaya.







---İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu ile ilgili detaylı bilgiler (spoiler) içermektedir.---








Jasmine zenginlik ve coşkulu bir mutluluk içerisinde yüzerken kocasının sahtekarlıkları gün yüzüne çıkar ve bir anda beş parasız kalır. Üstüne kocası da intihar edince soluğu kız kardeşinin yanında alan Jasmine panik atak ve anksiyete gibi sorunlarla da baş etmeye çalışmaktadır parasızlığın yanı sıra. Kız kardeşinin ne eski ne de yeni birlikteliklerini onaylamayan, kendini hala herkesten üstün gören ve tek amacı üst düzey bir koca bulabilmek olan Jasmine bir dişçinin yanında çalışmaya ve bilgisayar kurslarına gitmeye başlar. Dişçisinin kendisine asılması üzerine biran önce bir erkek bulması gerektiğini anlayan Jasmine, kurstaki bir arkadaşından kendisi ile birilerini tanıştırmasını ister. Arkadaşının yakın zamandaki partisine katılır ve burada "aradığı gibi" birini bulur. Jasmine ve aynı zamanda kız kardeşi de aradıkları "heyecan"ı bulmuş gibi görünürken Jasmine'in geçmişe yönelik yalanları ilişkisinin sonlanmasına sebep olur. Kız kardeşinin yeni sevgilisi ise evlidir. Jasmine'in ilişkisinin bitmesi, oğlundan yediği red, kardeşinin eski sevgilisine dönmüş olması vs. gibi etkenler ile artan psikolojik sorunları ve aynı bünyede yaşattığı aykırı karakterler onu bazen eğlenceli bazense çekilmez bir hale sokmaktadır. 7/10
"Excuse me, are you talking to me?"




Bu film incelemesi de ilginizi çekebilir: Midnight in Paris








Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler