Seeking a Friend for the End of the World




Türkiye'de "İlk ve Son Aşkım" ismi ile beyaz perdede yer bulmuş olan 2012 yapımı Lorene Scafaria filmi Seeking a Friend for the End of the World absürd bir bilim kurgu dramı. Kategorize etmesi hayli zor olan filmin başrollerini  Steve Carell ve Keira Knightley paylaşıyor.




Dünya'nın sonu gelirken insanlığın yaşadığı "son"ları (kara) mizahi bir bakış ile ele alan film sıkmayan konusu ve akıcılığı sayesinde vasatın biraz üzerinde kalabilmeyi başarıyor.




----Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında detaylı bilgi (spoiler) içermektedir.----




Matilda adlı göktaşı dünyaya hızla yaklaşmakta ve gezegenin sonunu getirmeye hazırlanmaktadır. Alınan önlemler işe yaramayınca insanlık üç hafta içinde gerçekleşecek olan yok oluşu kendine özgü şekillerde beklemeye başlamış, kimi kiralık katil tutarak kendisini öldürtmekte, kimi uyuşturucu alemlerine akmakta, kimi ise hayatına aynı rutini ile devam etmektedir.

Dodge ve Penny aynı apartmanda yaşamalarına rağmen kıyamete 3 hafta kalaya kadar hiç karşılaşmamış birbirine yabancı komşulardır. Penny ailesinin yanına gidebileceği son uçağı kaçırmış, Dodge ise karısı tarafından terkedilmiştir. Penny'de Dodge'a ait yanlış kutuya atılmış postalar vardır ve bu mektuplardan biri Dodge'un ilk aşkı tarafından 3 ay önce gönderilmiştir. Bunu öğrenen Dodge ilk aşkına, Penny ise ailesine kavuşabilme ümidi ile beraber yola çıkarlar ama yolun sonunda bulacakları şey aralarında filizlenen tutkulu bir aşktan başkası olmayacaktır. 5.5/10

"You're my favorite, favorite thing."



Kitap incelemelerim için lütfen tıklayınız.



Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler