Safe House (Düşmanı Korurken)




Safe House, izleyiciyi aksiyona doyuran 2012 yapımı bir Daniel Espinosa filmi.


Başrollerini Denzel Washington ve Ryan Reynolds'ın paylaştığı filmin konusu çaylak bir CIA ajanının ünlü bir casusu koruyup teslim etmeye çalışırken içine girdiği binbir türlü entrika ve macera etrafında şekilleniyor.



Malum polisiye filmi -olmazsa olmaz- klişelerine rağmen kesintisiz aksiyonu ve son anlara kadar sürdürebildiği "kime güvenmeli" gizemi sayesinde geçer puan almayı hakketmiş bir film Safe House.  




----Dikkat: İncelemenin bu kısımdan sonrası filmin konusu hakkında ayrıntılı bilgi (spoiler) içermektedir!-------




Genç CIA ajanı Matt Weston son bir yılını Cape Town'daki bir safe house'da son derece durağan bir şekilde geçirmektedir. Hırslı ve sadık bir çalışandır ve bir an önce "sahalara" çıkmak istemektedir. (Be careful what you wish for Matt) Yine sıradan geçmekte olan günlerden birinde safe house'a bir ziyaretçi geleceği haberini alır. Bu adam 10 yıldır aranmakta olan eski istihbaratçı, efsane casus Tobin Frost'tan başkası değildir. 
Tobin Frost sorguya çekilirken safe house'u kimliği belirsiz silahlı adamlar basar ve evden sadece Matt ve Frost kurtulurlar. Filmin sonuna kadar bu silahlı adamlardan kaçmaya ve Frost'u da kaybetmemeye çalışan Matt aynı zamanda Frost'la işbirliği yapıyor olduğu kuşkusu yarattığının da farkındadır. Örgüt içi çekişmeler, sırlar ve yalanlar gün yüzüne çıkarken kime güvenmesi gerektiğine karar vermek durumunda kalacak olan Matt aradığı aksiyon dolu hayata nihayet kavuşmuş ancak içerisinin tahmin ettiğinden daha "kirli" olduğunu gördüğünde Frost'un ölürkenki nasihatine kulak verip "ondan daha iyi bir adam olmaya" niyetlenmiştir.  6/10

"I'll take it from here."





Paylaşmak ister misiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkürler